Hem 5 Företag 5 Klottersanering och förebyggande klotterskydd

Klottersanering och förebyggande klotterskydd

Ocab utför klottersanering och rengör fastigheter, fasader, hissar, gångtunnlar och bankomater.

Vi utför förebyggande klotterskydd och återställer väggen genom ommålning av underlaget och kan också erbjuda klotteravtal där vi genomför rondering, tillsyn och klottersanering.

Vi kan klottersanera på i stort sett vilket underlag som helst. Metoderna vi använder beror på vilken färg klottraren använt samt vilket underlag som är nedklottrat. Exempel på metoder vi använder är; rengöring med svamp, högtryckstvätt med eller utan kemiska medel samt blästring beroende av vilken yta som är nerklottrad. Våra metoder är skonsamma och miljövänliga. Om klottret sitter på en målad yta kan det ha trängt ner i färgen. Vi mattar då ner klottret och målar sedan om väggen.

I förebyggande syfte kan vi klotterskydda väggar, fasader, hissar och andra platser som är speciellt utsatta. Klotterskyddet stryks eller sprutas på den rena ytan och ligger sedan som en hinna på underlaget och förhindrar att färg, smuts och föroreningar tränger in. Däremot släpper det igenom fukt så att underlaget kan andas. Om klottrarna ger sig på den skyddande ytan med sprayfärg eller annan klotterfärg kan klottret lätt avlägsnas med vanligt vatten. Den klotterskyddade ytan försvårar även för affischer och klistermärken att fästa. Klotterskyddet håller i upp till fem år och det är lätt att återskydda ytan. Klotterskyddet kan även användas för att underlätta rengöringen i t ex smörjhallar, lackboxar och andra utrymmen som är utsatta för hård nedsmutsning.

Kontakta oss

  Andra tjänster

  Gratis videorådgivning

  Via din mobil gör vår tekniker en första bedömning av skadan tillsammans med dig och rekommenderar vad du bör göra härnäst – utan ett fysiskt besök, helt gratis!

  Bokning av tjänster på hemsidan

  Vet du eller misstänker du att du har en skada? Beställ en besiktning, kontroll eller utredning direkt online.

  Hitta ditt närmaste Ocab Servicekontor

  Behöver du kontakta ett Ocab servicekontor i närheten där du bor? Sök med ditt postnummer och använd kontaktformuläret.