Facebook
Hem 5 Sanering och rengöring 5 Nikotinsanering

Nikotinsanering

Tobak och nikotin hör till de mest svåruthärdliga lukterna, samtidigt som de är väldigt svårt att få bort.

Vi vet hur man gör för att få riktigt bra resultat även vid sanering av de mest inrökta miljöer.

För att sanera nikotin och tobakslukt med långsiktigt resultat krävs att man först tvättar bort all nikotinolja och alla missfärgningar med fettlösliga rengöringsmedel, innan man målar eller tapetserar om. Som verktyg har vi flera olika medel och saneringsmetoder, allt efter typ av ytskikt och omfattning av nikotinföroreningar i ytskikten.

Om nikotin satt sig riktigt ordentligt i väggarna räcker det inte alltid med en ytlig rengöring, sanering och ommålning, utan man kan behöva ta bort tapeter och/eller exempelvis gipsskivor. Då kan vi hjälpa till även med rivning av ytskikt innan vi sanerar nikotinlukten. Därefter kan vi hjälpa till med återställning av vägg/ytskikt och målningsarbeten. På så sätt kan du få mer komplett hjälp via en och samma kontakt.

När det gäller nikotinskador är variationen stor i hur omfattande sanering som krävs för att komma till rätta med problemet i sin helhet. För att bedöma skadan måste alltid en besiktning ske på plats och kostnadsestimering kan inte göras före besiktning. Önskar du en offert på sanering eller ett utlåtande, vid exempelvis förvärv av lägenhet eller hus, är första steget att boka en besiktning av skadan, välkommen att kontakta oss.

Vad vi kan hjälpa dig med

Gratis videorådgivning

Via din mobil gör vår tekniker en första bedömning av skadan tillsammans med dig och rekommenderar vad du bör göra härnäst – utan ett fysiskt besök, helt gratis!

Bokning av tjänster på hemsidan

Vet du eller misstänker du att du har en skada? Beställ en besiktning, kontroll eller utredning direkt online.

Hitta och kontakta ditt närmaste Ocab Servicekontor

Behöver du kontakta ett Ocab servicekontor i närheten där du bor? Sök med ditt postnummer och använd kontaktformuläret.