Hem 5 Fukt- och vattenskador 5 Fuktutredning

Fuktutredning

En fukt och mögelkontroll visar om du har problem.

När du misstänker problem med mögel eller fukt är fuktkontroll ett första steg för att få veta om det finns ett konkret fuktproblem. När vi gör en fuktkontroll besiktigar och mäter vi fukthalten, kontrollerar mögelangrepp och status på konstruktionen. Vi har mångårig erfarenhet av fuktkontroller och tekniker med gedigen utbildning och kunskap om både byggkonstruktioner och hur olika material reagerar på fukt. Efter fuktkontrollen får du ett mätprotokoll och ett åtgärdsförslag.

En fuktutredning tar reda på orsaken när du har konstaterat fuktproblem.

Innan man gör en fuktutredning har man konstaterat att det finns fukt. Utredningen syftar till att ta reda på orsaken, hur mycket som är skadat och vad som behövs för att åtgärda problemet.

Det är inte alltid enkelt att hitta källan till problemet. Ocab har en rejäl verktygslåda med olika mätmetoder. Vi är självklart auktoriserade för alla typer av mätningar i luft och alla olika typer av bakomliggande material.

En fuktutredning resulterar i en komplett dokumentation med förslag på åtgärder för att komma tillrätta med problemen och förhindra att de återuppstår.

Ocab erbjuder flertalet kontroll- och utredningstjänster som du kan boka direkt på hemsidan via denna länk: https://www.ocab.se/produkt-kategori/fukt/

Din bästa åtgärd är att förebygga innan något händer.

Självklart är det billigare att förebygga fukt- och vattenskador. Vi kan ge dig råd vid nybyggnation eller renovering för att minimerar riskerna för fuktskador.

Kontakta oss

  Andra tjänster

  Gratis videorådgivning

  Via din mobil gör vår tekniker en första bedömning av skadan tillsammans med dig och rekommenderar vad du bör göra härnäst – utan ett fysiskt besök, helt gratis!

  Bokning av tjänster på hemsidan

  Vet du eller misstänker du att du har en skada? Beställ en besiktning, kontroll eller utredning direkt online.

  Hitta ditt närmaste Ocab Servicekontor

  Behöver du kontakta ett Ocab servicekontor i närheten där du bor? Sök med ditt postnummer och använd kontaktformuläret.