Facebook
Hem 5 Fukt- och vattenskador

Fukt- och vattenskador

Vi löser dina fuktproblem, både akuta vattenskador och långvariga läckage. Vi hjälper både privatpersoner och företag med allt inom fukt- och vattenskador.

Vi hjälper dig att kontrollera, utreda och åtgärda alla typer av vattenskador och fuktproblem.

Fukt- och vattenskador kan uppstå av en mängd olika orsaker:

  • Läckande kranar, rör eller vattenkopplingar
  • Konstruktionsfel
  • Eftersatt underhåll
  • Skadad, sliten eller ingen dränering
  • Bristande ventilation

Vanliga skadeorsaker är till exempel att en vattenledning, ett avloppsrör, diskmaskinen eller varmvattenberedaren läcker. En annan vanlig skada är att tätskiktet i badrummet inte håller tätt och vatten läcker igenom väggen eller golvet. En översvämning i källaren kan uppstå t. ex. genom att avloppsvatten trycks upp från en golvbrunn.

Beställ en besiktning om du tror eller vet att du fått en vattenskada

Om du misstänker eller vet att du fått en fukt-eller vattenskada eller har du redan anmält en vattenskada till ditt försäkringsbolag? Här kan du läsa mer om skadebesiktning och skadehantering och beställa någon av våra besiktningstjänster direkt på hemsidan: Så här går skadehantering med Ocab till.


Om skadan visar sig vara ersättningsbar genom hemförsäkringen så står oftast försäkringsbolaget för kostnaden för skadebesiktningen – vi hjälper dig gärna med råd inför kontakt med ditt försäkringsbolag.

Beställ en grundkontroll om du är osäker på om du har problem

Oavsett orsak är det bästa och billigaste att åtgärda fuktproblem innan skadan är skedd. Vi kan hjälpa dig med en fuktkontroll eller fuktutredning som visar om det finns fukt och mögel, var den finns och varför den uppstått. Med den senaste tekniken och med icke-förstörande metoder ligger Ocabs kompetenta medarbetare i branschens framkant för att åtgärda fuktskada eller vattenskada.

Om du t.ex. upptäckt mögelliknande fläckar eller att det luktar underligt i ett badrum eller våtutrymme så kan du beställa en enklare fuktkontroll till fast pris direkt via denna länk:
Fuktkontroll badrum – grundkontroll

Är du osäker kan du även beställa tid för videorådgivning via länken längre ned på denna sida.

Ersättning vid vattenskada

Om du drabbas av en vattenskada kan du via din hemförsäkring få ersättning för att åtgärda skadorna i huset. En villahemförsäkring omfattar oftast även saker som skadas. Vattenskador eller läckageskador i villor uppstår ofta i köket, badrummet eller källaren. Men hela huset kan drabbas. För att få ersättning för en vattenskada i ett våtrum ska man i de flesta försäkringsbolag ha följt de branschregler som gäller för våtrummet vid tiden för byggnationen av våtrummet. 

Du måste alltid betala en självrisk. För vattenskador är självrisken ofta högre än för andra skador, Det gäller särskilt vid en vattenskada i våtrum, frysta rör eller översvämning utifrån. Självrisken kan variera beroende på försäkringsbolag.  

Har du redan varit i kontakt med ditt försäkringsbolag kring en fuktskada eller vattenskada och vill beställa en fuktskadebesiktning? På denna sida kan du beställa besiktning med eller utan skadenummer: Skadehantering med Ocab – beställ besiktning

Vad vi kan hjälpa dig med

Gratis videorådgivning

Via din mobil gör vår tekniker en första bedömning av skadan tillsammans med dig och rekommenderar vad du bör göra härnäst – utan ett fysiskt besök, helt gratis!

Bokning av tjänster på hemsidan

Vet du eller misstänker du att du har en skada? Beställ en besiktning, kontroll eller utredning direkt online.

Hitta och kontakta ditt närmaste Ocab Servicekontor

Behöver du kontakta ett Ocab servicekontor i närheten där du bor? Sök med ditt postnummer och använd kontaktformuläret.