Facebook
Hem 5 Fukt- och vattenskador 5 Avfuktning

Avfuktning

Ett torrt hus är ett bra hus.

Att få ett torrt och friskt hus eller en torr lägenhet efter en vattenskada eller fuktskada kräver kunskap och säkra metoder. Med vår gedigna kunskap och erfarenhet inom avfuktning åtgärdar vi både akuta vattenskador och fuktskador efter långvarigt läckage.

Avfuktning är inte bara en hjälp vid akuta vatten- och fuktskador som beror på läckage eller släckvatten efter en brand. Det är ofta en viktig förebyggande åtgärd när man planerar ett nybygge och vill slippa både mikrobiell tillväxt (mögel) och lång torktid. Vi kan även hjälpa till med provisorisk luft- och luktventilering samt underhållstorkning vid driftstopp. Med en rätt utförd och professionell avfuktning kan man minska behovet av andra ingrepp som att riva och bygga om. Vi ser till att fastigheten snabbare kan tas i bruk – en fördel vare sig det handlar om bostäder, företag eller industrilokaler.

Så gör vi en grundlig avfuktning

Att torka en vattenskada är en hel vetenskap! Ocab använder olika metoder beroende på orsaken till fuktskadan, byggkonstruktion och inte minst dina behov som kund, till exempel om du behöver kort torktid för att minimera avbrott i verksamheten. Vi avfuktar alla typer av fastigheter, utför mögelsanering, även krypgrunder och vindsutrymmen. Våra medarbetare har kunskap och utrustning för att kunna välja och använda den avfuktningsmetod som fungerar bäst utifrån din fastighet och dina behov. Vi arbetar till exempel med sorptionsavfuktning, IR-torkning/värmemattor som kortar torktiden och HP-torkning för genomsläppliga material.

Hjälp att förhindra nya problem!

Vi hittar orsaker så att inte problemen kommer tillbaka. Det ordnar vi genom att göra en fuktkontroll eller fuktutredning för att ta reda på om det finns fukt, var den finns och vad den beror på. Vi gör även läcksökning om man vet eller misstänker att skadan beror på läckage. Resultatet av alla mätningar och utredningar presenterar vi alltid tillsammans med ett åtgärds- och kostnadsförslag för att göra huset torrt och friskt igen.

Är du osäker på vad du behöver åtgärda? Ring oss eller boka en gratis videorådgivning så tar vi en första titt på problemet och kommer med goda råd om nästa steg.

Har du fått en fuktskada eller vattenskada – här kan du beställa en fuktskadebesiktning direkt från hemsidan: Skadehantering med Ocab – beställ fuktskadebesiktning

Vad vi kan hjälpa dig med

Gratis videorådgivning

Via din mobil gör vår tekniker en första bedömning av skadan tillsammans med dig och rekommenderar vad du bör göra härnäst – utan ett fysiskt besök, helt gratis!

Bokning av tjänster på hemsidan

Vet du eller misstänker du att du har en skada? Beställ en besiktning, kontroll eller utredning direkt online.

Hitta och kontakta ditt närmaste Ocab Servicekontor

Behöver du kontakta ett Ocab servicekontor i närheten där du bor? Sök med ditt postnummer och använd kontaktformuläret.