Hem 5 Företag 5 Brandsanering

Brandsanering

Med rätt brandsanering räddar vi ekonomiska och känslomässiga värden

Vid en brandsanering är snabbheten en viktig faktor som kan hjälpa till att rädda stora värden vad gäller både själva byggnaden och lösöret som finns i fastigheten. Med vår expertis kan vi begränsa värdeförlusten betydligt vid såväl sot- och rökskador som vatten- och korrosionsskador. Vi har alltid jour dygnet runt och kan snabbt vara på plats var som helst i landet, med specialister som har både rätt utrustning och rätt kunskap.

Vid en brand är det inte bara ekonomiska värden som kan gå förlorade, utan ofta även personliga ägodelar med känslomässiga värden som inte går att ersätta. Men det går att rädda mer än man tror – med rätt insatser.

Det är viktigt att först göra en grundlig besiktning där vi värderar vilka delar av byggnaden som kan saneras eller bör rivas. Eventuella vattenskador efter släckvatten eller skum kartläggs och planeras in i saneringen. Därefter väljer vi saneringsmetod för varje byggnadsdel och utifrån varje skadas unika förutsättningar som lukt, nedsotningsgrad och material. Vid känsliga miljöer kan vi till exempel använda isblästring för att skonsamt och effektivt sanera ytorna.

Vid varje brandsanering inventerar och värderar vi också lösöret och ser över vad som är möjligt att sanera och återställa genom tvätt eller med hjälp av olika luktsaneringsmetoder som tar bort brandlukt. Vi flyttar lösöret från platsen och förvarar det fram till återflyttning. Vi samarbetar med försäkringsbolagen för att kunna lösa hanteringen av ditt ärende så smidigt som möjligt.

Som alltid är det förstås allra bäst att förebygga brandskador innan olyckan är framme. Genom att brandtäta din fastighet kan du minska behovet av sanering om en brand skulle inträffa. Det kan du givetvis också få hjälp med av oss. Vi gör då en besiktning och ett åtgärdsförslag med offert. Hör av dig till oss för kunnig och erfaren hjälp inom brandsanering och brandtätning.

Kontakta oss

  Andra tjänster

  Gratis videorådgivning

  Via din mobil gör vår tekniker en första bedömning av skadan tillsammans med dig och rekommenderar vad du bör göra härnäst – utan ett fysiskt besök, helt gratis!

  Bokning av tjänster på hemsidan

  Vet du eller misstänker du att du har en skada? Beställ en besiktning, kontroll eller utredning direkt online.

  Hitta ditt närmaste Ocab Servicekontor

  Behöver du kontakta ett Ocab servicekontor i närheten där du bor? Sök med ditt postnummer och använd kontaktformuläret.