journummer

Brådskande ärende (efter kontorstid)

Ring vår jour på 020-62 00 40.

Övrig tid, klicka här för kontaktuppgifter.

Byggtorkning – skydda bygget mot fuktskador

Bygg inte in fukt när du bygger.

Ocab jobbar med proaktiva åtgärder för att hålla fukten borta när du bygger nytt eller renoverar.

Kontakta oss redan idag

Ocab håller bygget torrt

Fukt är orsak till många problem i samband med husbyggnation och renovering. Speciellt under byggtiden byggs ofta stora mängder fukt in, framförallt i betongkonstruktioner. Ytterligare fukt kan tillföras genom nederbörd och grundvatten under byggtiden.

Byggtorkning är processen att torka nybyggda eller renoverade byggnader för att avlägsna fukt och fuktskador.

Genom proaktivt och förebyggande arbete med fukt från byggmaterial och årstidernas varierande väderlek hjälper vi byggföretag att spara tid och pengar. Om man involverar Ocab tidigt i byggprocessen så kan vi hjälpa er på bästa sätt.

Vi utför fuktskyddsbeskrivningar som följer uppställda rutiner enligt ByggaF och Boverkets föreskrifter. Projektets förutsättningar beskrivs då ur fuktsynpunkt och visar även på vilka åtgärder som krävs för att skydda huset mot skadlig fukt. I fuktskyddsplanen som är en del av fuktskyddsbeskrivningen, upprättas planer för vad som ska göras för att nå målsättningen.

Vi genomför även fuktkvotsmätningar, RBK-mätning i betong och GBR-mätning i avjämningsmassa samt täthetsprovning. Våra tekniker är auktoriserade av RBK, Rådet för ByggKompetens.

Kontakta ditt närmaste Ocab Servicecenter

    När du skickar in formuläret godkänner du att vi sparar dina kontaktuppgifter och att vi får kontakta dig i ärendet.

    Lär dig mer om våra företagstjänster