journummer

Brådskande ärende (efter kontorstid)

Ring vår jour på 020-62 00 40.

Övrig tid, klicka här för kontaktuppgifter.

Sveriges första Säkerhetspark för byggbranschen invigd

Sveriges första Säkerhetspark för byggbranschen invigd

Ocab engagerade i Sveriges första säkerhetspark för byggbranschen

Sveriges första säkerhetspark har invigts och är nu öppen för testverksamhet och träning kring hälsa och säkerhet i byggbranschen. Bakom initiativet står Sveriges Byggindustrier med syfte att bidra till en säkrare bransch.

Sveriges Byggindustrier arbetar bland annat för att minska antalet olyckor på byggarbetsplatser. Med inspiration från Finland har nu Sveriges första träningspark byggts upp och öppnats i Kolsta, i anslutning till Arlanda flygplats. Det är en fysisk träningsanläggning där de som arbetar i byggbranschen ska träna på säkerhet, genom både teori och praktik. Här har tränings- och demonstrationsmiljöer byggts upp där arbetssätt, metoder, produkter och utrustning kan demonstreras, tränas, utvecklas och utvärderas.

Organisationer och företag i branschen har engagerat sig för att utveckla och bygga upp parken och Ocab har fått möjlighet att vara med och bidra till ett av de uppbyggda scenarierna som avser dammalstrande arbeten. Andra träningsstationer berör t ex arbete på hög höjd, tunga montage, ergonomi, arbete vid väg och brandsäkerhet.

Verksamheten drivs av den ekonomiska föreningen Byggbranschens Säkerhetspark som välkomnar företag och organisationer att bli medlemmar som  ges möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av parken.

Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier, var med och klippte bandet vid invigningen:
– Det är är en park där man ska få träna och reflektera, och göra misstag – det är bättre att göra dem här än i verkliga livet.

Mer information om Säkerhetsparken och hur man bokar utbildningar hittar du hos Byggbranschens Utbildningscenter.

Foto: Pressbild/Sveriges Byggindustrier

Foto: Ocab