journummer

Brådskande ärende (efter kontorstid)

Ring vår jour på 020-62 00 40.

Ocab lanserar nationell utbildningssatsning för fler saneringstekniker till branschen

Ocab lanserar nationell utbildningssatsning för fler saneringstekniker till branschen

Ocab lanserar nationell utbildningssatsning för fler saneringstekniker till branschen

Höstens utbildningssatsning för fler saneringstekniker till branschen visade sig vara lyckad. Nu satsar Ocab nationellt och utvidgar initiativet från 8 till 35 orter över hela landet med målsättningen att rekrytera minst 50 framtida kollegor.

Under hösten 2022 initierade och lanserade Ocab, i samarbete med Astar och OnePartnerGroup Academy, en branschutbildning för saneringstekniker i norra Sverige. Satsningen grundade sig i en ökad efterfrågan av företagets tjänster och bristen på saneringstekniker i branschen. Satsningen visade sig bli en riktig succé. Mer än 400 personer ansökte till första utbildningsomgången som genomfördes i norra delen av landet, vilket visar hur stort intresset är för saneringsbranschen och Ocab.

– Vi är glada över att så många personer fick upp ögonen för vår bransch. Därför är vi nu mer än redo att växla upp och välkomna nya kollegor till det samhällsviktiga yrke som saneringstekniker faktiskt är. Det innebär att vi i förlängningen har möjlighet att hjälpa fler människor i situationer där olyckan varit framme, säger Elisabeth Gardner, marknad- och kommunikationsansvarig Ocab Sverige.

Nu spänner Ocab bågen och omgång två sträcker sig nu till 35 orter över hela landet. Under den 25 veckor långa utbildningen varvas praktiska och lärarledda moment där majoriteten av tiden är arbetsplatsförlagt lärande tillsammans med Ocab. Det innebär att samtliga deltagare i ett tidigt skede får lära känna branschen och framtida kollegor.

– Det här är ett initiativ som stärker hela saneringsbranschen och bidrar till att säkerställa kompetensförsörjningen över tid. Saneringstekniker växer inte på träd och vi behöver korta insteget till branschen på olika sätt, bland annat genom att erbjuda utbildningar. Fler kompetenta medarbetare gynnar alla aktörer på sikt, inte minst våra kunder, säger Åsa Mårtensson, HR chef Ocab Sverige.

Satsning genomförs tillsammans med utbildningsföretaget Astar, OnePartnerGroup Academy samt Skellefteå Kommun. Sista anmälningsdag är 9 april 2023.

Vid frågor kontakta följande personer
Åsa Mårtensson, Ocab Sverige på asa.martensson@ocab.se
Karl Nilsson, One Partner Group Academy på karl.nilsson@onepartnergroup.se