Publicerad den 16 augusti 2023

Christopher Östberg ny Group CFO i Oleterkoncernen

Christopher Östberg tar under hösten över rollen som koncernens CFO i Oleter Group. Han tar samtidigt plats i koncernens ledningsgrupp.

Christopher kommer närmast från Smile Tandvård, där han varit CFO sedan 2018. Innan dess har han bland annat haft roller som CFO på Coromatic Sverige, Head of M&A på Beijer Byggmaterial och jobbat som Investment Manager på ett Private Equity bolag. Christopher ersätter Henrik Vikland som lämnar bolaget den 30 september.

– Jag är mycket glad att Christopher ansluter till Oleterkoncernen och rollen som Group CFO. Han har stor erfarenhet från att leda ett bolags ekonomi- och finansfunktion med ett tydligt fokus på att utveckla och stötta den operativa organisationen i en decentraliserad affärsmodell. Med Christopher som ny Group CFO får vi ett värdefullt tillskott av kompetens och ledarskap till bolaget, säger Klas Elmberg VD och koncernchef, Oleter Group.

– Jag ser fram emot att börja jobba på Oleter Group. Bolaget har en stark marknadsposition och ett bra erbjudande till kunderna, vilket skapar goda möjligheter för framtiden. I takt med att bolag växer ökar kravbilden på finansiell styrning och kontroll, och jag hoppas att mina erfarenheter ska bidra i koncernens fortsatta utveckling. Jag tycker att det ska bli oerhört spännande och roligt att, tillsammans med alla duktiga medarbetare inom både ekonomi- och finans samt den operativa verksamheten, ta mig an utmaningen att ytterligare lyfta arbetet med bland annat finansiella processer och business controlling för att på så sätt skapa värde för kunder, medarbetare och ägare, säger Christopher Östberg.

För frågor eller ytterligare information vänligen kontakta:

Klas Elmberg, VD och koncernchef Oleter Group
E-post: klas.elmberg@oletergroup.se, Telefon: +46 70 385 16 12