Snabb insats efter vindsbranden

Saneringsarbetet har pågått hela helgen efter den stora branden i centrala Linköping i fredags. Det var strax innan tolv på fredagen som larmet gick om branden som eldhärjade vinden på ett fyra våningar högt flerbostadshus. I fastigheten finns 38 lägenheter som fick evakueras.

Ocab Hjulsbro Sanering åkte ut direkt innan släckningen var slutförd för att så snabbt som möjligt kunna påbörja sanerings- och evakueringsarbetet.

– Redan på fredagseftermiddagen var vi där med 7-8 man för att röja bort byggnadsdelar som fallit från taket. Nedfallet material hindrade både trafik och boende, berättar Helene Adolfsson på Ocab Hjulsbro Sanering.

Räddningstjänsten lät vinden brinna av för att kunna minska användningen av vatten och därmed förhindra vattenskador i lägenheterna. Vatten kan erfarenhetsmässigt riskera att orsaka större skador än själva brandhärden.

Ocabs arbete under helgen har haft fokus på att förebygga följdskador av vatten och rök. Målet är att så långt möjligt korta återställningstiden, så att de boende snabbare kan flytta tillbaka till sina hem.