Rea och sanering

När stormarknaden City Gross i Värnamo öppnade i går morse ringlade sig kön lång. Orsaken var en brand i en TV-skärm på söndagskvällen.

Branden började strax efter stängning och kunde snabbt begränsas. Men den sotade ner precis allt i butiken. Butikschefen Patrik Andersson bestämde sig för utförsäljning.

Bort med allt sot
Rea med 50 procent gav god hjälp att tömma butiken för att ge plats för nya fräscha varor. Parallellt pågår saneringsarbetet. Ett jättearbete på de 6 500 kvadratmeter som stormarknaden omfattar.

– Vi har fått uppdraget att sanera inredning och det varulager som inte säljs ut, säger Stefan Berg, operativ chef på Ocab i Jönköping som har satt in en stor styrka. Tio till tjugo personer kommer att arbeta intensivt den närmaste tiden.

– Det gäller att få rent så snabbt som möjligt. Vi räknar med att jobba akut denna och nästa vecka, sedan måste det vara klart.

Undviker störningar
Saneringsarbetet pågår även när butiken är öppen. Kunderna ska ändå helst inte märka något. Det är en svårighet, men samtidigt nödvändigt för att verksamheten ska bli så lite drabbad som möjligt.

– Vi jobbar tillsammans med butikens personal och med resurser från våra kontor i Jönköping, Tranås, Göteborg, Trestad och Norrköping. Det är otroligt hur mycket sot som kan komma från en TV-brand.

Foto: Christer Gallneby, Värnamo Nyheter