Premiär för Ocab-loppet i Trollhättan

I dagarna genomförs Alliansloppet i Trollhättan för tionde året. Igår hade Ocab-loppet premiär som en del i Alliansloppet.

Alliansloppet, som är världens största tävling för rullskidor, har vuxit till att vara ett av de största idrottsarrangemangen i Västsverige. Under evenemangets fem dagar genomförs ett stort antal idrottsarrangemang, allt med fokus på att skapa ett evenemang där alla kan känna sig delaktiga; elit och motionär, gammal som ung.

I år genomfördes dessutom för första gången Ocab-loppet som är öppet för alla med någon typ av funktionshinder. Ca 70 tappra deltagare genomförde premiärloppet i regnet under gårdagen och bevisade tillsammans med tävlingsledningen att alla kan vara med i motionstävlingar.

Kalle Lindén, platschef på Ocab i Trollhättan, var på plats under loppet och har tillsammans med övriga medarbetare i Trestad varit med och engagerat sig:

– Vi är otroligt glada att vi har kunnat vara med och arrangera Ocab-loppet som vi hoppas ska bli en årlig tradition. Att alla kan vara med och känna sig inkluderade är något vi gärna vill vara med och bidra till. Nästa år satsar vi på att bli ännu fler deltagare!

Här kan du läsa mer om Ocab-loppet och hela årets evenemang