Ocab sätter fart på julen

På torget i Skellefteå krävs en stor gran och att fixa en sådan är lättare sagt än gjort. Visit Skellefteå fick kommunens uppdrag och ringde Ocab för att få hjälp.

– Självklart ställer vi upp, säger platschef Pär Öhlin på Ocab som i Skellefteå har just de resurser som krävs. Som ett komplement till vår rivningsverksamhet fäller vi träd när det behövs. Vi har en medarbetare med rätt utbildning, utrustning och erfarenhet. Även när det gäller träd är det säkerheten som går främst.

Ett projekt att få den på plats
Efter att ha letat med ljus och lykta föll ögonen på en majestätisk och vacker gran. Efter fällning lastades den med kranbil som omsorgsfullt säkrade granen. Grenarna fick absolut inte knäckas under färd. På torget har Ocab förankrat granen och satt upp belysning för att skapa en ljus julmånad. Visit Skellefteå och Ocab delar på kostnaderna.

– När vintern är över kommer vi också att transportera bort granen och städa torget efter den, betonar Pär Öhlin som fungerat lite som projektledare och skött logistiken med transporter och material såsom ljusslingorna mm.

Nu blir det dans
Den 27 november arrangerar Visit Skellefteå Skyltsöndag, ett av de större familjeevenemangen i Skellefteå centrum. Då kommer dans kring granen att vara ett av de populära inslagen. Ocabs motto är ”Vi räddar värden” och så är det definitivt även när det handlar om jul.