Ocab i Kalmar räddar familjens jul

När huset brann ner på hästgården raserades hela familjens värld. För att kunna finnas i närheten av djuren behövde de snabbt en boendelösning och Ocab såg till att familjen fick tak över huvudet inför julen.

– Ibland vill ju försäkringstagarna bo hemma och det kan man förstå när man, som i det här fallet, har hästar och djur på gården. Jag fick frågan av försäkringsbolaget om vi kunde hjälpa till på något sätt. Ja visst, sa jag, och körde dit vår villavagn, som familjen kan bo i under jul och nyår, berättar Patrik Gustavsson på Ocab i Kalmar.

Villavagnen, som är på 45 kvadratmeter och innehåller tre sovrum, kök och toalett, blev lösningen för att familjen skulle kunna bo kvar på gården och sköta om djuren. Utöver villavagnen har man även etablerat en mobil tvättstuga på tomten.

– Det var väldigt uppskattat och det är det som är charmen med vårt jobb. Det tillhör inte vanligheterna att vi ordnar boende till drabbade familjer, men vi försöker alltid att se möjligheter och lösa problem som uppstått för kundernas bästa. I det här fallet hoppas jag att de trots allt kan få en hyfsad jul, säger Patrik Gustavsson.

Foto: Patrik Gustavsson, Ocab Kalmar