Nya lokaler i Karlskrona

Hösten 2006 öppnade Ocab i Kalmar en filial i Karlskrona för att täcka upp behovet som fanns för norra delen av Blekinge. Efter en något trög inledning slog det till ordentligt.

De senaste åren har kontoret haft en stor ökning i antal uppdrag och nyligen flyttade verksamheten till nya lokaler.

– Vi har varit trångbodda länge, förklarar Martin Gustavsson, som sedan 2010 äger företaget till 100 procent tillsammans med sin bror Patrik. En av våra kunder erbjöd en industrilokal som vi fastnade för.

Lokalen ligger centralt i ett företagsområde. Den har nu byggts om för att passa verksamheten. Bland annat har det installerats en disklinje för att kunna sanera lösöre efter brand.

– Den typen av sanering var vi tidigare tvingade att köra till Kalmar för att hantera. Allting blir mycket effektivare när allt finns på plats. Den nya lokalen är ett lyft för verksamheten. Nu kan vi bjuda in kunder och visa vad vi kan erbjuda. Nyligen var skadereglerarna från ett försäkringsbolag här. vilket var mycket positivt.

Dubblerat på fyra år
Men det är inte bara kontoret i Karlskrona som växt, till dagens sex anställda. Kalmarkontoret har expanderat till 30 medarbetare verksamma inom avfuktning och sanering. Personalstyrkan har dubblerats på fyra år.

– Anledningen? Ja, nöjda kunder förstås. Vi gör bra jobb. Ocab har funnits länge och har ett bra namn. Sedan ökar Kalmar som stad och vi har fått bra kontakter med försäkringsbolag och andra kunder.

Nyöppnat i Vimmerby
En filial finns även i Oskarshamn och även en ny i Vimmerby sedan 1 april i år.

– Två tjejer som jobbat här i Kalmar drar igång verksamheten i en riktigt bra lokal. Vi jobbar hela tiden med samma röda tråd, att försöka hjälpa kunden från start till mål utan att behöva tumma på kvaliteten. Därför satsar vi bland annat på utbildning av personalen för att bredda kompetensen i företaget. Det har hittills varit framgångsrikt.