Nu finns Ocab i Motala

I mars brann det i Mjölby. En bostadsfastighet med 20 lägenheter fick evakueras. Mitt i händelsernas centrum fanns Ocab.

– Det är en av de största bränderna vi har haft sedan biblioteket i Linköping brann på 1990-talet, säger Patrik Larsson på Ocab Hjulsbro. Först av allt fick vi evakuera alla boende och ta hand om allt lösöre. Därefter blev det asbestsanering i tak, marknivå och på balkonger. Vi sanerade huset från sot efter att en byggare rivit åt oss och fortfarande avfuktar vi.

Ett av många
Saneringen efter storbranden är ett av många uppdrag som Ocab haft i västra Östergötland på senare år. Uppdragen har hanterats från Linköping, men det har inte känts helt praktiskt. Nu har Ocab etablerat sig i Motala.

– Det är ett viktigt steg för oss. Västra Östergötland är en stor marknad. Vi har Motala, Mjölby och Vadstena och hela vägen upp till gränsen mot Närke. Inget annat saneringsföretag som har helheten finns i Motala. Det är egentligen märkligt. Behovet finns definitivt, säger Patrik Larsson som tillsammans med Markus Molinder ansvarar för den nya etableringen.

Positivt för kunderna
Gensvaret har varit mycket bra. Kunderna uppskattar att det nu har etablerats ett sanerings- och avfuktningsföretag i Motala.

– I somras tog vi var sin bil och körde en repa på stan. Därefter började vi få samtal och beställningar. Det blev direkt en del asbestsaneringar.

Under semestern började Ocab att bo in sig i de nya lokalerna. De delar företaget med en lokal byggfirma. Nu är det full offensiv för att synliggöra verksamheten i Motala.

– Vi har hela bredden genom att vi kan ta hjälp utifrån, i första hand från Linköping. Det enda vi inte klarar är att sanera radioaktivitet. Men det ska väl inte behövas – ens i en gammal radiostad som Motala?