Dubbelt upp i årets upplaga av Ocab-loppet

Som en del av Alliansloppet Action Week i Trollhättan genomfördes Ocab-loppet igår för andra gången. Ocab-loppet är ett initiativ för att inkludera personer med funktionsvariation i veckans evenemang.

För elfte året genomförs Alliansloppet Action Week som har vuxit till att vara ett av de största idrottsarrangemangen i västverige. Alliansloppet är seedningsgrundande till Vasaloppet och samlar såväl världselit som motionärer i samma lopp. Under veckan genomförs också ett antal andra idrottsarrangemang, allt med fokus på att skapa ett evenemang där alla kan känna sig delaktiga; elit och motionär, gammal som ung.

Ocab-loppet är en del av evenemanget sedan 2017 och är öppet för alla, oavsett hur man tar sig fram. I årets upplaga mer än dubblerades antalet deltagare som genomförde loppet. Ett uppskattat inslag i år var att längdskidåkarna Calle Halfvarsson och Anna Dyvik var med och peppade alla hela varvet runt. Ocab-medarbetare från Trollhättan, Göteborg och Borås var tillsammans med Ocabs VD Stefan Svensson också på plats för att heja fram alla in i mål.

Här kan du läsa mer om Ocab-loppet och hela årets evenemang

Foton ovan: Alliansloppet Action Week