Drabbade av branden i Huskvarna har kunnat flytta in

De flesta hyresgästerna har nu kunnat flytta tillbaka till sina lägenheter efter den stora branden i Huskvarna.

Det var tjugo över åtta i söndags kväll som larmet gick. En kraftig lägenhetsbrand på Nygatan i Huskvarna spred sig uppåt i den stora bostadsfastigheten. Drygt 150 boende fick evakueras. Kolsvart rök vällde ut och de fem till sex meter höga lågorna totalförstörde hela vinden på bostadshuset.

– Totalt finns det 48 lägenheter i fastigheten. De blev alla luktskadade och runt 15 lägenheter är dessutom vattenskadade, berättar Stefan Berg, operativ chef på Ocab i Jönköping.

Ocab Jouren snabbt på plats
Medan cirka 60 brandmän intensivt kämpade med att få branden under kontroll, samlades Ocab Jouren för akut restvärdesräddning. En timme efter att branden bröt ut var fyra Ocab-medarbetare på plats. Insatsen förstärktes när skadans omfattning blev känd och under måndag till onsdag i denna vecka har tio personer arbetat med att sanera. Målet: att hyresgästerna ska få återkomma till sina bostäder så snart som möjligt.

Första målet avklarat
– Nu har de flesta hyresgästerna kunnat flytta tillbaka, förutom cirka fem familjer, säger Stefan Berg.
I Ocabs uppdrag ingår också att sätta upp byggstaket, röja brandrester med kran samt att forsla bort alla brandresterna.