Läcksökning

En läcka är en mardröm för vilken fastighetsägare som helst. Var sitter läckan, hur stor skada har den gjort? Och hur hittar man en läcka som inte är uppenbar utan kan finnas var som helst i en ledning eller ett rörsystem? Lugn. Med Ocab får du professionell hjälp hela vägen från läcksökning till skadeundersökning och avfuktning.

Läckage orsakar ofta större skador än de behöver göra, inte alltid på grund av läckan i sig utan i arbetet med att hitta den. Ofta leder letandet till uppbilade golv och stora hål i väggarna, allt till stora kostnader i ett hus som plötsligt ser ut som en byggarbetsplats. Kanske utan att man ens har hittat var det läcker. Som tur är behöver det inte bli så. Inte om du tar hjälp av Ocabs rutinerade och skickliga läcksökare.

Vi hittar läckan utan att riva upp himmel och jord

Med professionell hjälp slipper du onödiga rivningar och kostnader. Våra duktiga medarbetare har erfarenheten, kunskapen, sökmetoderna och utrustningen för att lokalisera läckor utan att behöva riva upp väggar och golv, till exempel om trycket i värmesystemet plötsligt faller eller vattenmätaren roterar trots att alla kranar är stängda. Vi hittar läckan oavsett hur liten den är och även om den gömt sig långt inne i ett rörsystem. Vi har kunskap inom läckor, läcksökning och tätning.

Våra metoder för läcksökning

När det gäller läcksökning krävs olika metoder beroende på vad det är för typ av läcka och fastighet. Sedan krävs förstås rätt kunskap för att välja rätt metod och utföra den på rätt sätt. Hos oss på Ocab finns både kunnandet och utrustningen som gör att vi behärskar de flesta tekniker inom läcksökning:

  • Okulär besiktning
  • Värmekamera
  • Spårgas
  • Lyssnarutrustning
  • Filmning av avlopp
  • Fuktinstrument
  • Provtryckning av rör

Från skadeundersökning till problemlösning

Att hitta läckan är förstås bara ett första steg. Sedan gäller det att utreda följderna, sanera eventuella skador och förebygga nya läckor. När vi väl har lokaliserat läckaget gör vi en omsorgsfull undersökning för att se hur stor den eventuella skadan är och för att kunna rekommendera det bästa och mest kostnadseffektiva sättet att reparera läckan. Eftersom vi även är experter på fukt och fuktutredningar undersöker vi även eventuella fuktskador och åtgärdar dem genom effektiv avfuktning. Allt givetvis med sikte på en hållbar lösning för att undvika risk för ett nytt läckage i framtiden.